QOZOG’ISTON TA’LIM TIZIMI TAHLILI - ABDUVOIROVA GULNORA HUSNIDDINOVNA, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA:  Ushbu  maqolada  Qozogʻiston  Respublikasining  ta’lim tizimi har tomonlama tahlil qilinadi. Ta’lim tizimining tuzilishi, bosqichlari, davlat siyosati, islohotlar, zamonaviy tendensiyalar hamda xalqaro standartlarga moslashuv jarayonlari  yoritiladi.  Shuningdek,  Qozogʻiston  ta’lim  tizimining  kuchli  va  zaif jihatlari,  raqamlashtirish  jarayoni,  kredit-modul  tizimi  va  akademik  mobillik masalalari  tahlil  qilinadi.  Maqola  ta’lim  sohasidagi  tadqiqotchilar,  pedagoglar  va talabalar uchun foydali ilmiy manba bo‘lib xizmat qiladi. Mazkur  maqolaning  asosiy  maqsadi  Qozog‘iston  ta’lim  tizimining  tuzilishi, rivojlanish  bosqichlari,  mavjud  muammolari  va  istiqbollari  ilmiy  asosda  tahlil qilishdan iboratdir.