PEDAGOGIK KOMPETENTLIKNI SHAKILLANTIRISHDA PEDAGOGIK DASTURIY VOSITALARNING 5 AMALIYOTGA TADBIG’I - NAZAROVA MUXLISA NAZIRTOSH qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA:  Mazkur  maqolada  zamonaviy  ta’lim  jarayonida  pedagogik kompetentlikni shakllantirish va rivojlantirishda pedagogik dasturiy vositalarning o‘rni va  ahamiyati  yoritib  berilgan.  Xususan,  pedagogik  dasturiy  vositalarning  ta’lim amaliyotiga  tadbiq  etilishining  beshta  asosiy  yo‘nalishi  chuqur  tahlil  qilinadi. Maqolada raqamli texnologiyalar asosida tashkil etilgan ta’lim muhitining o‘qituvchi kasbiy kompetentligini rivojlantirishga ta’siri, interaktiv metodlar, masofaviy ta’lim, elektron  resurslar,  baholash  tizimlari  hamda  reflektiv  faoliyatni  qo‘llab-quvvatlash imkoniyatlari  ilmiy-nazariy  va  amaliy  jihatdan  asoslab  beriladi.  Tadqiqot  natijalari pedagog  kadrlar  tayyorlash  va  qayta  tayyorlash  tizimida  pedagogik  dasturiy vositalardan samarali foydalanish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi.