BODOMSIMON BEZLARNING MORFOLOGIK TUZILISHI VA ULARNING FUNKSIONAL HOLATIDAGI O‘ZGARISHLARI TAHLILI - Olimjonova Shahnoza,; Matxoshimov Nodirjon Soyibjonovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Maqolada  bodomsimon  bezlarning  morfologik  tuzilishi  va ularning  funksional  holatlaridagi  o‘zgarishlar  tahlil  qilinadi.  Bodomsimon  bezlar immun tizimi va limfatik himoyada muhim rol o‘ynaydi. Ularning o‘lchami, shakli va hujayra tarkibi yosh, jins va patologik holatlarga qarab farq qilishi mumkin. Mazkur tadqiqot  bezlarning  normal  va  patologik  holatdagi  morfologik  o‘zgarishlarini, shuningdek, immun javobdagi rolini yoritadi.