ONA TILI FANINI O‘QITISHDA FAN VA TEXNOLOGIYALARNING O‘RNI - Xudoyberdiyeva Shoira Raxmonberdiyevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ona tili fanini o‘qitish jarayonida zamonaviy fan yutuqlari  hamda  axborot-kommunikatsiya  texnologiyalaridan  foydalanishning pedagogik  ahamiyati  yoritiladi.  Ta’lim  jarayoniga  raqamli  vositalar,  interaktiv metodlar  va  innovatsion  texnologiyalarni  joriy  etish  o‘quvchilarning  nutqiy kompetensiyalarini  rivojlantirish,  mustaqil  fikrlashini  shakllantirish  hamda  dars samaradorligini  oshirishdagi  o‘rni  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  texnologiyalardan foydalanish orqali ona tili fanining mazmunini boyitish, o‘quvchilarning fanga bo‘lgan qiziqishini kuchaytirish va zamonaviy ta’lim talablariga moslashtirish masalalari ilmiy asosda bayon etiladi.