BOLALARDA NUTQ MUAMMOLARINING OLDINI OLISHDA OILAVIY TARBIYANING O‘RNI - Raxmatova Gulbaxor Xabibullo qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  maktabgacha  yoshdagi  bolalarda  nutq muammolarining  oldini  olishda  oilaviy  tarbiyaning  o‘rni  va  ahamiyati  yoritilgan. Oilada yaratiladigan nutqiy muhit, ota-onaning bola bilan muloqoti, kitob o‘qish, ertak aytish, tez aytishlar va mayda motorikani rivojlantirish orqali bolaning nutqini to‘g‘ri shakllantirish masalalari tahlil qilingan.