DAVLAT MOLIYAVIY NAZORATINI TASHKIL QILISH XUSUSIYATI VA USTUVOR YO`NALISHLAR - Yaqubov Xumoyun Nizomiddin o`g`li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  mavzu  davlat  moliyaviy  nazoratining  mazmuni,  uni tashkil  etishning  o‘ziga  xos  xususiyatlari  hamda  hozirgi  davrdagi  ustuvor yo‘nalishlarini  yoritishga  bag‘ishlangan.  Davlat  moliyaviy  nazorati  byudjet mablag‘laridan  oqilona  va  samarali  foydalanishni  ta’minlash,  moliyaviy  intizomni mustahkamlash  hamda  qonunbuzarliklarning  oldini  olishda  muhim  ahamiyat  kasb etadi. Mavzuda moliyaviy nazoratning shakllari, usullari va subyektlari, shuningdek, nazorat  faoliyatini  takomillashtirishga  qaratilgan  institutsional  va  tashkiliy mexanizmlar  tahlil  qilinadi.  Shu  bilan  birga,  davlat  moliyaviy  nazoratini raqamlashtirish, ochiqlik va shaffoflikni oshirish, xalqaro standartlarni joriy etish kabi ustuvor  yo‘nalishlarga  alohida  e’tibor  qaratiladi.  Tadqiqot  natijalari  moliyaviy boshqaruv samaradorligini oshirish va davlat moliyasini nazorat qilish tizimini yanada rivojlantirishda amaliy ahamiyatga ega.