BOLALARDA IJODIY TAFAKKURNI RIVOJLANTIRISHDA ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH - Ahmedova Nigora Komiljonovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur  maqolada  bolalarda  ijodiy  tafakkurni  rivojlantirish  jarayonida zamonaviy  axborot-kommunikatsiya  texnologiyalari  va  raqamli  pedagogik vositalardan  foydalanishning  nazariy  hamda  amaliy  jihatlari  yoritiladi.  Tadqiqotda innovatsion  texnologiyalarning  bolalarning  ijodiy  fikrlashi,  muammoni  hal  etish qobiliyati,  mustaqil  qaror  qabul  qilish  va  kommunikativ  kompetensiyalarini rivojlantirishdagi  o‘rni  tahlil  qilinadi.  Xalqaro  ta’lim  tajribasi  va  ilmiy  manbalar asosida  zamonaviy  texnologiyalar  yordamida  ijodiy  tafakkurni  shakllantirishning samarali usullari ilmiy-pedagogik jihatdan asoslab beriladi.