MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA 5–6 YOSHLI BOLALARNING BO‘SH VAQTINI TASHKIL ETISHDA OILA VA MTT HAMKORLIGINI USLUBIY QO‘LLAB-QUVVATLASH TIZIMINI BOSHQARISH - Muminova Nodira Anvarovna; A’zamova Maloxat Nadjimovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada maktabgacha ta'lim muassasalarida 5 yoshdan 6 yoshgacha  bo'lgan  bolalarning  bo'sh  vaqtini  to'g'ri  tashkil  etishda  oilalar  va maktabgacha ta'lim muassasalari o'rtasidagi hamkorlik uchun metodologik qo'llab-quvvatlash  tizimlarini  boshqarishga  qaratilgan.  Tadqiqot  bolalarning  bo'sh  vaqtini to'g'ri tuzish ularning shaxsiy, ijtimoiy, intellektual va hissiy rivojlanishiga kuchli ta'sir ko'rsatishini  tasdiqlaydi.  Oilalar  va  maktabgacha  ta'lim  tashkilotlari  o'rtasidagi hamkorlik uning mazmuni, shakllari, protseduralari va boshqaruv tamoyillari tahlili bilan  yaxlit  pedagogik  tizim  sifatida  qaraladi.  Metodik  qo'llab-quvvatlash  tizimini boshqarish  mexanizmlari  va  o'qituvchilar  va  ota-onalar  o'rtasidagi  hamkorlikdagi sa'y-harakatlar samaradorligini oshirish strategiyalari ilmiy tamoyillarga asoslangan. Maqolada bo'sh vaqtni tashkil qilish, ijtimoiy sheriklikni rivojlantirish va pedagogik monitoring  va  fikr-mulohaza  mexanizmlarini  joriy  etish  uchun  innovatsion strategiyalarning  ahamiyati  ta'kidlangan.  Tadqiqot  natijalari  erta  bolalik  ta'limi amaliyotida  oilalar  va  maktabgacha  ta'lim  muassasalari  o'rtasidagi  hamkorlikni kuchaytiradi.