RAHBARNING INDIVIDUAL XUSUSIYATLARI VA SHAXSIY XARAKTERISTIKASINING BOSHQARUV DARAJASIGA TA’SIRI - Kurbanov Gayrat Xusanovich,; Dalimova Nilufar Melibaevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  rahbarning  individual  xususiyatlari  va  shaxsiy xususiyatlarining  boshqaruv  samaradorligi  va  ierarxik  darajasiga  ta'siri  ilmiy  va nazariy  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  rahbarning  intellektual  salohiyati,  hissiy  aql-zakovati,  yetakchilik  qobiliyati,  kommunikativ  mahorati,  motivatsion  yo'nalishi, hisobdorlik darajasi va tashkiliy boshqaruvda axloqiy ideallarning ahamiyati yoritib beriladi. Unda rahbarning shaxsiy xususiyatlari bir nechta boshqaruv darajalarida - quyi, o'rta va yuqori - qanday ifodalanishi va ularning boshqaruv qarorlari sifatiga, jamoa  dinamikasiga  va  tashkiliy  o'sishga  ta'siri  o'rganiladi.  Maqolada  zamonaviy boshqaruv va psixologik yondashuvlar orqali rahbarning shaxsiyatini rivojlantirish zarurligi  asoslanadi.  Tadqiqot  natijalari  menejerlarni  tayyorlash  va  ularning professional kompetensiyalarini oshirish uchun amaliy ahamiyatga ega.