TA’LIM JARAYONIDA RAQAMLI YONDASHUV ASOSIDA AXBOROT XATARLARIGA NISBATAN IMMUNITET SHAKLLANTIRISH - Xaydarov Javlonbek Marufjonovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Mazkur  maqolada  ta’lim  jarayonida  raqamli  texnologiyalardan foydalanish sharoitida yuzaga kelayotgan axborot xatarlari va ularga nisbatan ta’lim oluvchilarda  axborot  immunitetini  shakllantirish  masalalari  tahlil  qilinadi.  Raqamli muhitda  o‘quvchilarning  tanqidiy  fikrlashini  rivojlantirish,  axborot  xavfsizligi madaniyatini  oshirish  hamda  soxta,  zararli  va  manipulyativ  axborotlardan himoyalanish  ko‘nikmalarini  shakllantirish  mexanizmlari  yoritilgan.  Shuningdek, raqamli yondashuv asosida axborot xatarlariga qarshi immunitetni shakllantirishning pedagogik, psixologik va texnologik jihatlari ochib beriladi.