YULDUZLI TUNLAR ROMANIDAN MILLIY G'OYA VA TARIXIY XOTIRA - Kamilova Sevinch Shodiyor qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Adabiyot  xalqning  ruhi,  o‘zligini  ifoda  etuvchi  eng  muhim manbalardan  biridir.  O‘zbek  adabiyotining  oltin  fondiga  kirgan  asarlardan  biri  — Pirimqul Qodirovning “Yulduzli tunlar” romani milliy g‘oya, tarixiy xotira, mustaqil tafakkur va vatanparvarlik singari ma’nolarni o‘zida teran aks ettirgan asardir. Ushbu roman — o‘zbek xalqining muhim tarixiy o‘tgan yo‘li, ma’naviy merosi, aziz farzandi va  umumbashariy  qadriyatlarning  ifodasi  sifatida  o‘qimishli  va  o‘ziga  xos  badiiy yodgorlikdir.