AMIR TEMUR VA TEMURIYLAR DAVRI IQTISODIY TA’LIMOTLARI - Abdullayeva Shohsanam Shuhrat qizi,; Otavaliyev Boburjon Sobirjon Oʻgʻli, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu maqolada buyuk sarkarda va davlat arbobi Amir Temur hamda  Temuriylar  davrida  shakllangan  iqtisodiy  ta’limotlar  ilmiy-nazariy  jihatdan tahlil qilinadi. Asosiy e’tibor Amir Temurning iqtisodiy siyosati, adolatli soliq tizimi, savdo-sotiqni rivojlantirish, ishlab chiqarish va hunarmandchilikni qoʻllab-quvvatlash hamda davlat boshqaruvida iqtisodiy barqarorlikni ta’minlash masalalariga qaratiladi. Shuningdek,  Temuriylar  davrida  iqtisodiy  tafakkurning  rivoji  va  uning  jamiyat taraqqiyotiga ta’siri yoritib beriladi. Tadqiqot natijalari iqtisodiy ta’limotlar tarixini oʻrganishda muhim nazariy va amaliy ahamiyatga ega.