BOLALARDA KO’Z KASALIKLARI VA UNING TURLARI - Abdullaeva Gulxumorxon Qodirovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Bolalar ko’z salomatligi nuqtai nazaridan alohida e’tibor talab qiladigan yosh guruhini  tashkil  qiladi.  Ko’zlar  bolalarga  dunyoni  o’rganish  va  muloqot  qilishda muhim rol o’ynaydi. Biroq, turli sabablarga ko’ra bolalarda ko’z kasalliklari paydo bo’lishi mumkin. Ushbu buzilishlar erta yoshda aniqlanmasa va davolanmasa, bolaning ko’rish rivojlanishiga salbiy ta’sir ko’rsatishi mumkin.