INGLIZ TILI DARSLARIDA MULTIMEDIA TEXNOLOGIYALARI VA RAQAMLI RESURSLARDAN FOYDALANISHNING METODIK ASOSLARI - Rahimova Maftunaxon Saxadilla qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  zamonaviy  ta’lim  tizimida  axborot-kommunikatsiya  texnologiyalarining  (AKT)  o‘rni,  xususan,  ingliz  tili  darslarida multimedia  vositalari  va  raqamli  resurslardan  foydalanishning  afzalliklari  tahlil qilinadi.  Maqolada  multimedia  vositalarining  o‘quvchilarning  tinglab  tushunish, gapirish  va  yozish  ko‘nikmalarini  rivojlantirishdagi  samaradorligi  ilmiy  jihatdan asoslab berilgan. Shuningdek, dars jarayonini o‘yinlashtirish (gamification) va autentik materiallar bilan ishlash metodikasi yoritilgan.