INGLIZ TILINI O‘RGANISHDA MUSTAQIL TA’LIMNI TASHKIL ETISHNING STRATEGIK AHAMIYATI VA METODIKASI - Rahimov Akbarjon Valiyevich (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada ingliz tilini o‘rganish jarayonida mustaqil ta’limning (learner autonomy) tutgan o‘rni va uni tashkil etish usullari tahlil qilinadi. Faqatgina  auditoriya  mashg‘ulotlari  bilan  cheklanib  qolmasdan,  talabalarning  o‘z ustida ishlash ko‘nikmalarini shakllantirish, zamonaviy axborot resurslaridan samarali foydalanish  hamda  vaqtni  boshqarish  strategiyalari  ilmiy  asoslab  berilgan. Shuningdek,  mustaqil  ta’limning  talaba  shaxsi  va  til  kompetensiyasiga  ta’siri muhokama qilingan.