BOSHLANG'ICH TA'LIMDA TASVIRIY SAN'AT O'QUV DASTURINI O'RGANISH VA REJALASHTIRISH, DARS MASHG'ULOT ISHLANMASINI TUZILISHI - Usmonova Diyora Abdurazzoq qizi,; Deykanova Ra'no Bakirovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  boshlang‘ich  ta’lim  tizimida  tasviriy  san’at  fanini o‘qitishning  zamonaviy  o‘quv  dasturlari,  ularning  kontseptual  asoslari  va  dars mashg‘ulotlarini loyihalashning innovatsion modellari tadqiq etiladi. Maqolada o‘quv jarayonini  rejalashtirishda  didaktik  prinsiplarning  izchilligi,  vizual  savodxonlikni shakllantirish bosqichlari va pedagogik texnologiyalarni dars ishlanmasiga integratsiya qilish  masalalari ilmiy  tahlil qilingan.  Shuningdek,  amaliy  mashg‘ulotlar  davomida o‘quvchilarning kognitiv va psixomotor rivojlanish ko‘rsatkichlari jadval ko‘rinishida taqdim etilib, fanni o‘qitish metodikasini takomillashtirish bo‘yicha nazariy xulosalar shakllantirilgan.