TANA A’ZOLARI NOMLARINING FRAZEOLOGIK BIRLIKLARDAGI SINONIMIYA MUNOSABATLARI - Shavkatova Sitora Umidovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  o‘zbek  tilidagi  frazeologik  birliklarda qo‘llanilgan tana a’zolari nomlarining sinonimiya munosabatlari o‘rganilgan bo’lib, frazeologik  iboralarda  sinonimiya  turlari,  ularning  semantik  kengayishi,  stilistik funksiyalari va tana a’zolari orqali hosil bo‘lgan iboralarning ma’nodoshligi darajasi tahlil qilinadi. Tana a’zolari obrazli ifodaning asosiy elementlari bo‘lib, ular orqali xalq tafakkuri, hissiy holatlar va ijtimoiy munosabatlar ifodalanadi.