JISMONIY, AQLIY, SENSOR (SEZGI) YOKI RUHIY NUQSONLARI BOLGAN BOLALAR (SHAHSLARI) UCHUN TA'LIM TASHKILOTLARIDA INKLUZIV TA'LIM TASHKIL ETILISHI. - Eshmamatova Sitora Tuyg'un qizi; Sodiqova Nilufar Toirjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  jismoniy,  aqliy,  sensor  (sezgi)  yoki  ruhiy nuqsonlari  bo‘lgan  bolalar  uchun  taʼlim  muassasalarida  inkluziv  taʼlimni  tashkil etishning mohiyati, dolzarbligi va amaliy asoslari yoritiladi. Inkluziv taʼlim – barcha bolalarning teng huquqliligini taʼminlash, ularni jamiyatning to‘laqonli aʼzosi sifatida shakllantirishga qaratilgan yondashuvdir. Maqolada mavjud ilmiy-nazariy qarashlar, xorijiy tajribalar va O‘zbekistondagi islohotlar tahlil qilinadi hamda samarali metodlar va natijalar asosida amaliy takliflar beriladi.