INKLYUZIV TA'LIM SOHASIGA ZAMONAVIY AXBOROT- KOMMUNIKATSIYA TEXNOLOGIYALARI VA INNOVATSION LOYIHALAR JORIY ETISH - Eshmamatova Sitora Tuyg'un qizi; Jurayeva Gulchexra (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Inklyuziv ta’lim zamonaviy jamiyatning eng muhim rivojlanish yo‘nalishlaridan biri hisoblanadi. Ushbu ta’lim turining asosiy maqsadi – har qanday imkoniyatga  ega  bo‘lgan  o‘quvchilarga  teng  ta’lim  olish  imkoniyatini  yaratishdir. Bugungi  kunda  axborot-kommunikatsiya  texnologiyalari  va  innovatsion  loyihalar inklyuziv  ta’limning  samaradorligini  oshirishda  beqiyos  rol  o‘ynamoqda.  Axborot-kommunikatsiya texnologiyalari sohasidagi tub yangiliklar nafaqat ta’lim jarayonini yanada  interaktiv  va  shaxsiylashtirilgan  qilishga,  balki  nogiron  yoki  cheklovli imkoniyatga ega bo‘lgan bolalarning bilim olishdagi qiyinchiliklarini yengishga ham xizmat qilmoqda.