INKLYUZIV TA’LIM TIZIMI SOHASIDAGI NORMATIV BAZA TAKOMILLASHTIRISH - Eshmamatova Sitora Tuyg'un qizi; Abdimuratova Gulzada Farxadovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Inklyuziv taʼlim tizimi sohasidagi normativ baza takomillashtirish masalasi zamonaviy taʼlim siyosatining eng dolzarb va muhim yoʻnalishlaridan biri hisoblanadi.  Inklyuziv  taʼlimning  asosiy  maqsadi  har  qanday  imkoniyatlarga  ega boʻlgan, jumladan nogironligi bor yoki rivojlanishida qiyinchiliklarga duch kelayotgan bolalar uchun sifatli va teng huquqli taʼlim olish imkoniyatlarini yaratishdir. Buning uchun  qattiq  va  samarali  normativ-huquqiy  bazaning  mavjudligi  taʼlim  tizimining barqarorligi va inklyuziv yondashuvning samarali amalga oshirilishi uchun poydevor vazifasini  oʻtaydi.  Normativ  baza  takomillashtirilishi  orqali  taʼlim  muassasalari  va mutaxassislar  uchun  aniq  qoidalar  va  standartlar  belgilanadi,  bu  esa  inklyuziv taʼlimning samaradorligini oshiradi hamda barcha qatlamlar uchun teng imkoniyatlar yaratishga xizmat qiladi.