INKLYUZIV TA’LIMNI HUQUQIY JIHATDAN MUSTAHKAMLASH VA INFRATUZILMAVIY SHART-SHAROITLARNI RIVOJLANTIRISH - Eshmamatova Sitora Tuygʻun qizi; Xayitova Aziza Lutfullayevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada inklyuziv ta’lim tizimining huquqiy asoslari va uni yanada takomillashtirish masalalari keng tahlil qilinadi. Shuningdek, imkoniyati cheklangan  bolalar  uchun  ta’lim  muassasalarida  yaratilayotgan  infratuzilmaviy imkoniyatlar,  pedagogik  jarayonni  qo‘llab-quvvatlovchi  zamonaviy  texnologiyalar hamda ijtimoiy hamkorlikning o‘rni yoritilgan. Tadqiqot davomida xalqaro tajribalar bilan milliy amaliyot o‘rtasidagi o‘xshashlik va farqlar ham ko‘rsatib o‘tiladi.