O‘QITUVCHI TA’LIMIDA AXBOROT KOMMUNIKATSIYA TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH NAZARIYASI - ABDUSALOMOV SARDOR ALISHER O‘G‘LI, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA   Ushbu  maqolada  o‘qituvchi  ta’lim  jarayonida  axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan  foydalanishning  nazariy  asoslari  yoritiladi.  Ta’limda  AKTdan foydalanishning  mazmuni,  maqsadi  va  vazifalari,  uning  o‘qituvchi  kasbiy kompetensiyasini rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, raqamli vositalar, elektron ta’lim resurslari, interaktiv platformalar va onlayn muhitning o‘quv jarayonini samarali tashkil etishdagi ahamiyati ochib beriladi. AKT asosida tashkil etilgan ta’lim o‘qituvchining  innovatsion  faoliyatini  qo‘llab-quvvatlashi,  dars  jarayonida o‘quvchilarning faolligi va mustaqil fikrlashini oshirishiga alohida e’tibor qaratiladi.