SINGAPUR TA’LIM TIZIMI - Begaliyeva Mehriniso O‘razbayeva,; Begaliyeva Mehriniso O‘razbayeva,; Kamoliddinova Hadicha Hasan qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Singapur  ta’lim  tizimining  tuzilishi,  asosiy tamoyillari va bosqichlari keng yoritilgan. Unda maktabgacha ta’lim, boshlang‘ich va o‘rta  ta’lim,  kasbiy-texnik  hamda  oliy  ta’lim  tizimining  o‘ziga  xos  jihatlari  tahlil qilingan.  Shuningdek,  o‘qituvchilar  tayyorlash  tizimi,  ta’lim  sifatini  ta’minlash mexanizmlari  va  Singapur  ta’lim  modelining  xalqaro  miqyosdagi  muvaffaqiyatlari haqida ma’lumot berilgan. Maqola Singapur ta’lim tizimining samaradorligini ochib berish  va  uni  boshqa  davlatlar  tajribasi  bilan  qiyoslash  uchun  nazariy  asos  bo‘lib xizmat qiladi.