TALABALARDA EMOTSIONAL KOMPETENTLIKNI RIVOJLANTIRISH ORQALI IJTIMOIY MOSLASHUVNI YAXSHILASH - Odiljonova Xolbuvi Zokirjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  talabalarda  emotsional  kompetentlikni rivojlantirishning psixologik asoslari va uning ijtimoiy moslashuv jarayoniga ta’siri tahlil qilinadi. Emotsional kompetentlik — shaxsning o‘z va boshqalar hissiyotlarini to‘g‘ri  idrok  etish,  baholash,  boshqarish  va  konstruktiv  yo‘naltirish  qobiliyatidir. Mazkur maqolada xorijiy va o‘zbek olimlarining ilmiy qarashlari asosida emotsional kompetentlikning  ijtimoiy  muhitga  moslashuvdagi  ahamiyati  yoritilgan  hamda  uni rivojlantirish yo‘llari asoslab berilgan.