QISHLOQ XO‘JALIGIDA MINERAL O‘G‘ITLAR: AN’ANAVIY VA INNOVATSION YONDASHUVLAR - Raimova Go‘zal Ulug‘bek qizi,; Xamidov Sobir, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada,  qishloq  xo‘jaligida  qo‘llaniladigan  mineral o‘g‘itlarning  an’anaviy  turlari,  ularning  afzalliklari  va  kamchiliklari,  shuningdek so‘nggi  yillarda  rivojlanayotgan  innovatsion  texnologiyalar  tahlil  qilinadi. O‘zbekistonda  mineral,  organik-mineral  va  biologik  o‘g‘itlar  ishlab  chiqarishning yangi  yondashuvlari,  nano-o‘g‘itlar,  plazma  texnologiyalari  hamda  “aqlli”  o‘g‘itlar asosidagi  zamonaviy  tizimlar  keltirilgan.  Shuningdek,  O‘zbekiston  agrar  sektorida amalda  qo‘llanilayotgan  innovatsion  loyihalar  va  ishlab  chiqarish  texnologiyalari yoritiladi.  Tadqiqot  natijalari  tuproq  unumdorligini  oshirish,  resurslardan  samarali foydalanish va ekologik xavfsizlikni ta’minlashda innovatsion o‘g‘itlarning istiqbolli ekanligini ko‘rsatadi.