OQSILLAR DENATURATSIYASI VA RENATURATSIYASI: MOLEKULYAR MEXANIZMLAR VA BIOLOGIK OQIBATLAR - Teshaboyev Tolib Nizomiddi o’g’li,; Xabibullayeva Mohlaroyim Forxodali qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Hozirgi  kunda  biokimyo,  molekulyar  biologiya  va  tibbiyot fanlarida  oqsillarning  strukturaviy  barqarorligi  va  funksional  faolligi  dolzarb  ilmiy muammolardan  biri  hisoblanadi.  Oqsillar  denaturatsiyasi  hujayra  metabolizmining buzilishi,  fermentativ  faollikning  pasayishi  hamda  degenerativ  kasalliklarning rivojlanishi  bilan  chambarchas  bog‘liq.  Shu  bois  oqsillar  denaturatsiyasi  va renatureatsiyasini o‘rganish fundamental va amaliy ahamiyatga ega.