TEMIR TANQISLIGI ANEMIYASIDA GEMATOLOGIK VA BIOKIMYOVIY KO‘RSATKICHLAR TAHLILI - Xomidov Elyor,; Vaqqosova Shohsanam,; Turg'unov Nurmuhammadjon,; Tursunboyev Muzaffar,; Raxmonov Shoxzodbek Oybek o'g'li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola temir tanqisligi anemiyasida (TTA) gematologik va biokimyoviy ko‘rsatkichlarning diagnostik va monitoring ahamiyatini o‘rganishga qaratilgan.  Tadqiqotda  Hb,  Hct,  RBC,  MCV,  MCH  kabi  gematologik  parametrlar hamda  serum  temir  (Fe),  ferritin,  transferin  va  transferin  saturatsiyasi  (TS)  kabi biokimyoviy  ko‘rsatkichlar  tahlil  qilinadi.  Mazkur  ko‘rsatkichlarning integratsiyalashgan  yondashuv  asosida  baholanishi  TTA  ni  dastlabki  bosqichda aniqlash,  davolash  strategiyasini  individualizatsiya  qilish  va  bemorlarning  klinik natijalarini yaxshilash imkonini beradi. Shuningdek, maqolada zamonaviy laborator diagnostika  metodlari,  davolash  va  monitoring  yondashuvlari,  shuningdek  amaliy tavsiyalar ham ko‘rib chiqilgan.