YER QIMIRLAGANDA BIRINCHI YORDAM KRASH SINDIROMI - Teshaboyeva Mahliyoxon Kimsanboyevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Zilzila vaqtida har qanday odam sarosimiga tushib, o‘zini-o‘zi boshqara olmay qolishi  turgan  gap.  Ko‘pchiligimiz  bunday  hollarda  nima  qilishni,  zilzila  vaqtida qanday  qilib  jon  saqlashimiz  mumkinligini  bilmaymiz  ham.  Mutaxassislarning tavsiyalariga  quloq  tutsangiz,  tabiiy  ofatlar  vaqtida  hayotingiz  xavfsizligini ta’minlagan  bo‘lasiz.  Eng  muhimi  har  qanday  vaziyatda  ham  inson  o‘zini  ongli ravishda boshqara olishi, og‘ir va vazmin bo‘lishi lozim. Quyidagi eslatmalar esa sizga as qotishi aniq.