FUNKSIONAL TENGLAMALARNING TA’LIMDAGI AHAMIYATI - Davletova Dilnoza Nodir qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya  Mazkur  maqolada  funksional  tenglamalarning  matematika ta’limidagi  didaktik  va  metodik  ahamiyati  tahlil  qilinadi.  Funksional  tenglamalar o‘quvchilarning  mantiqiy,  analitik  va  ijodiy  fikrlash  qobiliyatlarini  rivojlantirishda muhim vosita hisoblanadi. Ularni o‘rganish orqali o‘quvchilarda funksiyalar orasidagi bog‘lanishlarni aniqlash, muammoli masalalarni yechish va matematik modellashtirish ko‘nikmalari  shakllanadi.  Maqolada  funksional  tenglamalarning  umumta’lim maktablari va oliy ta’lim tizimidagi o‘rni, shuningdek, ularni o‘qitishda qo‘llaniladigan samarali metodlar yoritib beriladi.