KASB TANLASH JARAYONIDA SHAXSIY QIZIQISH VA QOBILIYATNING AHAMIYATI - Sodiqova Shahnoza Muzaffarjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  kasb  tanlash  jarayonida  shaxsiy  qiziqish  va  qobiliyatning o‘rni hamda ahamiyati yoritib berilgan. Kasb tanlashda o‘quvchilarning individual psixologik xususiyatlarini inobatga olish, ularning qiziqish doirasi va qobiliyatlariga mos kasbni tanlash orqali kasbiy muvaffaqiyatga erishish masalalari tahlil qilingan. Shuningdek,  kasbga  yo‘naltirish  jarayonida  maktab  psixologi,  pedagoglar  va  ota-onalar  hamkorligining  ahamiyati  asoslab  berilgan.  Maqola  ta’lim  muassasalari mutaxassislari va psixologlar uchun amaliy ahamiyatga ega.