JADID MA’RIFATPARVARLARINING ILMIY –PEDAGOGIK QARASHLARI ASOSIDA O`QUVCHI- YOSHLAR MA’NAVIY-AXLOQIY TARBIYASINING RIVOJI - Raximboyeva Yulduz Xushnudbek qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Maqolada  jadid  ma’rifatparvarlarining  (Abdulla  Avloniy, Mahmudxo‘ja  Behbudiy,  Abdurauf  Fitrat  va  boshqalar)  ilmiy-pedagogik  qarashlari asosida o‘quvchi yoshlar ma’naviy-axloqiy tarbiyasini rivojlantirish masalalari  tadqiq etiladi.    Tarixiy-pedagogik  tahlil,  qiyosiy-taqqoslash,  aksiologik  yondashuv  va modellashtirish metodlariga tayangan.