ARTIFICIAL INTELLIGENCE IN ENGLISH LANGUAGE TEACHING - Raximova Maftuna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  akademik  maqola  ingliz  tili  o‘qitishida  (ITO)  sun’iy intellekt  (SI)  ning  paydo  bo‘lishini,  uning  joriy  texnologiyalari,  pedagogik imkoniyatlari va duch kelayotgan muammolarini kompleks tahlil qiladi. Maqolada til ko‘nikmalarini rivojlantirishda, xususan yozma nutqni takomillashtirishda generativ sun’iy intellekt (GenSI) vositalarining ta’siri, shuningdek, shaxsiylashtirilgan ta’lim, samaradorlikni  oshirish  va  o‘quvchi  avtonomiyasini  rivojlantirishdagi  foydalari muhokama qilinadi. SI integratsiyasi bilan bog‘liq axloqiy masalalar, haddan tashqari ishonish  va  o‘qituvchining  o‘zgaruvchan  roli  kabi  cheklovlar  ham  chuqur  ko‘rib chiqiladi. Maqola, SI ning ITO dagi kelajakdagi yo‘nalishlari bo‘yicha tavsiyalar berib, o‘qituvchilar  va  talabalar  uchun  tanqidiy  fikrlash  va  raqamli  savodxonlikni rivojlantirish zarurligini ta’kidlaydi.