ISSIQLIK INGALYATSIYA BILAN DAVOLASH - Xolmirzayeva Ibodatxon A’zamjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Yuqori  nafas  yo'llari  kasalliklarini,  jumladan,  bronxit,  astma,  sinusit  kabi holatlarni ingalyatsiya (bug' orqali davolash) usuli bilan davolash mumkin; bu usulda dorilar bug' orqali bevosita nafas yo'llariga yetkaziladi, bu esa shamollash, quruq yo'tal, burun  bitishi  va  nafas  qisilishini  yengillashtiradi,  yallig'lanishni  kamaytiradi,  lekin ingalyatsiya  turini  (nebulayzer,  bug'li  inhaler)  va  dorini  shifokor  tavsiyasiga  ko'ra tanlash muhim.