SUN’IY INTELLEKTNING TA’LIM TIZIMIDA QO‘LLANILISHI - Imomova Mohichehra, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  maqolada  zamonaviy  ta’lim  tizimida  sun’iy  intellekt texnologiyalarining  qo‘llanilishi,  ularning  imkoniyatlari,  duch  keltiradigan muammolari  va  kelajakdagi  istiqbollari  tahlil  etiladi.  Ta’limni  shaxsiylashtirish, samaradorlikni oshirish va ma’suliyatli ma’lumotlar bilan ta’minlash kabi afzalliklar bilan  birga,  texnologik  tengsizlik,  ma’lumotlar  himoyasi  va  algoritmik  tarafkashlik kabi  qiyinchiliklar  ham  yoritiladi.  Xulosa  qilib,  sun’iy  intellekt  ta’limni  qayta shakllantirishning kuchli vositasi bo‘lib, uning muvaffaqiyatli joriy etilishi qat’iy etik qoidalar,  adolatli  resurs  taqsimoti  va  o‘qituvchilarning  doimiy  rivojlanishiga bog‘liqligi ta’kidlanadi.