OʻZBEKISTON RASSOMLARI - Deykanova Ra'no Bakirovna,; Amanova Fazilat Rahmonberdi qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: O‘zbekiston rassomlik san’ati uzoq tarix hamda boy an’anaga ega. Bu soha qadim zamonlardan boshlab milliy o‘zligimiz va an’analarimiz ramziy tili sifatida shakllandi. Rassomlik san’ati nafaqat tasviriy ifodaning bir ko‘rinishi, balki inson  tafakkuri,  orzulari  va  hayot  haqidagi  qarashlarining  aksidir.  O‘zbekiston hududlari  dunyo  san’ati  taraqqiyotiga  salmoqli  hissa  qo‘shgan. Mustaqillik  davrida xalqimiz tasviriy san’at orqali o‘zining ma’naviy olamini, hayotga munosabatini va ezgu istaklarini jahon minbariga olib chiqmoqda.