TASVIRIY SANʼAT DARSLARIDA KO'RGAZMALILLIK VA ULARNI TAYYORLASH - Deykanova Ra'no Bakirovna,; Bo'riyeva Shodiya Jabborovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Tasviriy  sanʼat  darslarida  ko‘rgazmalilik  va  ularni  tayyorlash dolzarb  va  asosiy  pedagogik  masalalardan  biri  hisoblanadi.  Bu  yo‘nalishda  olib borilayotgan ilmiy va didaktik izlanishlar, zamon talablari bilan uyg‘unlikda, o‘qitish jarayonini  optimallashtirish  va  samaradorligini  oshirishga  xizmat  qiladi.  Chunki zamonaviy taʼlim jarayonida o‘quvchilarning mustaqil fikr yuritish, yaratuvchanlik va amaliy faoliyat ko‘nikmalarini rivojlantirish uchun vizual vositalarning, ko‘rgazmali materiallarning va didaktik vositalarning o‘rni beqiyosdir.