O’SMIRLIK DAVRIDAGI MUAMMOLAR VA ULARNI BARTARAF ETISHDA PSIXOLOGIK YONDASHUVLAR - Sultonova Kamolaxon Orzuxon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu  maqolada  o‘smirlik  davriga  xos  bo‘lgan  psixologik  muammolar, ularning  kelib  chiqish  sabablari  hamda  ushbu  muammolarni  bartaraf  etishda qo‘llaniladigan  psixologik  yondashuvlar  yoritilgan.  O‘smirlik  davrida  shaxsning jismoniy, emotsional va ijtimoiy rivojlanishida yuzaga keladigan o‘zgarishlar o‘smir ruhiyatiga kuchli ta’sir ko‘rsatishi tahlil qilinadi. Shuningdek, psixolog, ota-ona va pedagoglarning hamkorlikdagi yondashuvi muammolarni oldini olish va o‘smirning sog‘lom shaxs sifatida shakllanishidagi ahamiyati asoslab beriladi.