ISHLAB CHIQARISHDA MEHNAT SANITARIYASI VA GIGIYENASI - Nematjonova Mohina, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  ilmiy  maqolada  ishlab  chiqarish  muhitida  mehnat sanitariyasi va gigiyenasining xodimlar salomatligi, mehnat unumdorligi hamda ishlab chiqarish  xavfsizligiga  ta’siri  IMRAD  metodologiyasi  asosida  keng  yoritilgan. Tadqiqot  davomida  ishlab  chiqarish  jarayonida  uchraydigan  fizik,  kimyoviy  va biologik  zararli  omillar,  ularning  inson  organizmiga  ta’siri,  shuningdek, sanitariya-gigiyenik me’yorlarga rioya etishning ahamiyati tahlil qilindi. Olingan natijalar mehnat sanitariyasi va gigiyenasini to‘g‘ri tashkil etish kasb kasalliklari va baxtsiz hodisalar sonini kamaytirishini ko‘rsatadi.