KO‘ZDAGI REFRAKSION KASALLIKLAR DIAGNOSTIKASI - Yòldoshboyev Abdurayimjon Ilxomjon òģli, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy maqolada ko‘zning refraksion kasalliklari va ularni aniqlashda qo‘llaniladigan zamonaviy diagnostik usullar har tomonlama tahlil qilinadi. Refraksion kasalliklar inson ko‘rish tizimi faoliyatining buzilishi bilan bog‘liq bo‘lib, bugungi  kunda  dunyo  aholisining  katta  qismida  uchramoqda.  Tadqiqotda  miopiya, gipermetropiya  va  astigmatizm  kabi  asosiy  refraksion  kasalliklarning  patogenezi, klinik belgilari hamda tashxis qo‘yish usullari ilmiy adabiyotlar asosida yoritib berildi. Shuningdek, diagnostik jarayonda zamonaviy oftalmologik texnologiyalarning o‘rni va  ahamiyati  muhokama  qilinadi.  Tadqiqot  natijalari  refraksion  kasalliklarni  erta aniqlash va samarali davolash strategiyalarini ishlab chiqishda muhim ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.