AYOLLAR SALOMATLIGI: ZAMONAVIY MUAMMOLAR - Muxammadjonov Mamurjon Ismoil o’g’li,; Xolmatova Barnoxon, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.    Mazkur  maqolada  ayollar  salomatligi  masalasi  zamonaviy jamiyat  sharoitida  dolzarb  muammo  sifatida  yoritilgan.  Ayollar  organizmning biologic,  fiziologik  va  psixologik  xususiyatlari,  shuningdek,  ijtimoiy  omillarning sog’liqqa ta’siri atrofida tahlil qilingan. Bugungi kunda ayollar orasida uchraydigan reproduktiv  salomatlik  muammolari,  gormanol  buzilishlar,  yurak  –  qon  tomir kasalliklari,  onkologik  kasalliklar,  stress  va  depressiya  kabi  holatlarning  ko’payish sabablari  ochilib  berilgan.  Shuningdek,  notog’ri  ovqatlanish, kam  harakat, turmush tarzi,  ekologik  muammolar  va  axborot  texnalogiyalarining  salbiy  ta’siri  ayollar sog’lig’iga qandan  ta’sir  ko’rsatayotgani yoritilgan. Maqolada  ayollar  salomatligini mustahkamlash, kasalliklarning oldini olsh va sog’lom turmush tarzini shakllantirish bo’yicha ilmiy – amaliy tavsiyalar berilgan.