ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALAR SHAROITIDA QO‘G‘IRCHOQ TEATR AKTYORLIGINING RIVOJLANISH TENDENSIYALARI - Madaminov Otabek, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  zamonaviy  texnologiyalar  sharoitida qo‘g‘irchoq  teatrida  aktyorlikning  rivojlanish  tendensiyalari  ilmiy-nazariy  jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda raqamli texnologiyalar, interaktiv vositalar va multimedia elementlarining  qo‘g‘irchoq  teatrida  sahnaviy  ijroni  boyitishdagi  roli  o‘rganiladi. Shuningdek, zamonaviy texnologiyalar aktyorning ijodiy imkoniyatlarini kengaytirib, sahnadagi  obrazlarni  yanada  ta’sirchan,  jonli  va  interaktiv  qilishga  xizmat  qilishi ko‘rsatib  beriladi.  Maqolada  texnologik  yondashuvlar  orqali  qo‘g‘irchoq  teatrining pedagogik, badiiy va estetik salohiyatini oshirish imkoniyatlari ham tahlil qilinadi.