UZLUKSIZ TA’LIM TIZIMIDA TA’LIM-TARBIYA PARADIGMALARI - Rahimova Madina Qurbonоvna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy maqolada uzluksiz ta’lim tizimida ta’lim va tarbiya paradigmalari  mazmuni,  ularning  shakllanish  bosqichlari  hamda  zamonaviy  ta’lim jarayonidagi ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan keng yoritilgan. Tadqiqotda an’anaviy bilimga yo‘naltirilgan ta’lim modelidan shaxsga yo‘naltirilgan, kompetensiyaviy va refleksiv  paradigmalar  tomon  evolyutsion  o‘tish  jarayoni  tahlil  qilinadi.  Uzluksiz ta’limning turli bosqichlarida pedagogik yondashuvlarning o‘zgarishi, ularning o‘zaro bog‘liqligi va ta’lim  sifatini oshirishdagi roli asoslab beriladi. Shuningdek, raqamli pedagogika sharoitida  ta’lim jarayonining  moslashuvchanligi, individual rivojlanish trayektoriyalarini  shakllantirish  va  o‘quvchilarning  o‘zini  o‘zi  rivojlantirish kompetensiyasini rivojlantirish masalalari yoritiladi. Tadqiqot natijalari uzluksiz ta’lim tizimini samarali tashkil etishda pedagogik paradigmalar uyg‘unligining muhimligini ko‘rsatadi.