O‘QUVCHI-YOSHLAR NUTQIDA RUS TILIDAGI SLENG VA JARGONLAR. (ZAMONAVIY YOSHLAR QANDAY GAPIRAYAPTI?) - Anvarova Shohista Jahongir qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada zamonaviy o‘quvchi-yoshlar nutqida rus tiliga xos sleng va jargon birliklarining qo‘llanish xususiyatlari tahlil qilinadi. Raqamli muhit, ijtimoiy tarmoqlar,  ommaviy  madaniyat  hamda  ko‘p  tilli  muloqot  yoshlar  nutqining shakllanishiga sezilarli ta’sir ko‘rsatayotgani asoslab beriladi. Tadqiqotda o‘quvchi-yoshlar  orasida  keng  tarqalgan  ruscha  sleng  va  jargon  so‘zlarning  kelib  chiqishi, semantik  o‘zgarishlari  hamda  ularning  og‘zaki  va  yozma  nutqdagi  funksional vazifalari o‘rganiladi. Shuningdek, rus tili o‘qituvchisining pedagogik nuqtai nazaridan sleng va jargonlarning ta’lim  jarayoniga ta’siri, adabiy til  me’yorlariga munosabati hamda nutq madaniyatini shakllantirishdagi o‘rni yoritiladi. Maqola natijalari rus tilini o‘qitish  jarayonida  o‘quvchi-yoshlar  nutqidagi  zamonaviy  tendensiyalarni  hisobga olish va ularni samarali boshqarish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi.