IJTIMOIY TARMOQLARNING YOSHLAR ONGIGA TAʼSIRI - Xudayberdiyeva Dilafruz Izzatillayevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada ijtimoiy tarmoqlarning yoshlar psixologiyasiga ta’siri, ularning ruhiy holati, xulq-atvori va ijtimoiy munosabatlariga ko‘rsatadigan ijobiy hamda salbiy jihatlari  tahlil  qilinadi.  Zamonaviy  axborot  makonida  yoshlarning  o‘zini  anglash jarayoni,  muloqot  madaniyati va  shaxs  rivojiga ijtimoiy  tarmoqlarning  ta’siri ilmiy asosda  yoritiladi.  Shuningdek,  ijtimoiy  tarmoqlardan  oqilona  foydalanishning psixologik ahamiyati va profilaktik yondashuvlar ko‘rsatib beriladi.