RAQAMLI SOLIQ MAʼMURCHILIGI ORQALI YASHIRIN IQTISODIYOTNI BARTARAF ETISHDA SOLIQQA TORTISH METODOLOGIYASINI TAKOMILLASHTIRISH - Aripova Gulmira Imindjonovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqola raqamli soliq ma’murchiligi orqali yashirin iqtisodiyotni bartaraf etishda  soliqqa  tortish  metodologiyasini  takomillashtirish  masalalari  tahlil  qilinadi. Ishda raqamli texnologiyalardan foydalangan holda soliq tizimining samaradorligini oshirish,  soliq  to‘lovchilarning  faoliyatini  shaffoflashtirish  va  norasmiy  iqtisodiy faoliyatni aniqlash yo‘llari yoritiladi. Shuningdek, elektron nazorat tizimlari, raqamli hisobotlar  va  avtomatlashtirilgan  monitoring  mexanizmlari  asosida  soliqqa  tortish metodologiyasini takomillashtirishning nazariy va amaliy jihatlari ko‘rib chiqilgan.