MASOFAVIY TA'LIM JARAYONIDA TALABALAR BILIMINI BAHOLASH USULLARINI TAKOMILLASHTIRISH IMKONIYATLARI - E'lov Ziyodulla Sattorivich,; Irmatov Aziz Alisher o'g'li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Masofaviy  ta'limning  jadal  rivojlanishi  va  ta'lim  jarayonining  raqamli platformalarga o'tishi bilan talabalar bilimini baholash usullari dolzarb masala sifatida namoyon bo‘lmoqda. An'anaviy baholash usullari masofaviy ta'lim kontekstida to‘liq samarali  bo‘lmasligi,  baholashning  ob’ektivligini  va  o‘quvchilar  motivatsiyasini oshirishga  to‘sqinlik  qilishi  mumkin.  Shu  sababli  maqolada  masofaviy  ta'lim jarayonida  talabalar  bilimini  baholashning  zamonaviy  yondashuvlari,  innovatsion texnologiyalardan foydalanish imkoniyatlari va baholashning sifatini oshirish usullari tahlil  qilinadi.  Maqolada  avtomatlashtirilgan  test  tizimlari,  interaktiv  vazifalar, portfelyo  baholash  va  elektron  monitoring  kabi  metodlar  misol  sifatida  keltiriladi. Mazkur  yondashuvlar  ta'lim  jarayonining  samaradorligini  oshirish,  talabalarni  faol ishtirok etishga rag‘batlantirish va baholash jarayonini shaffof qilishga xizmat qiladi.