NUTQ NUQSONI BO'LGAN BOLALAR BILAN ISHLASHDA SHART- SHAROITLARNING O'RNI VA ULARNING KOMMUNIKATIV RIVOJLANISHIGA TA'SIRI - Turaboyeva Dildora Abdusalomovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqola nutq nuqsoni bo‘lgan bolalar bilan ishlashda shart-sharoitlarning ahamiyati  va  ularning  kommunikativ  rivojlanishiga  ta’sirini  chuqur  tahlil  qiladi. Tadqiqot  natijalari  shuni  ko‘rsatadiki,  bolaning  atrof-muhiti,  o‘quv  xonasi  sharoiti, didaktik  va  pedagogik  vositalar,  shuningdek,  ijtimoiy  muhit  bolalarning  nutq  va muloqot  qobiliyatlarini  shakllantirishda  hal  qiluvchi  rol  o‘ynaydi.  Maqolada shuningdek,  pedagoglar  va  logopedlar  uchun  amaliy  tavsiyalar  berilgan,  bu  esa bolalarning nutqini rivojlantirish jarayonini samarali tashkil etishga yordam  beradi. Tadqiqot jarayonida nutq nuqsoni turlariga qarab individual yondashuvning ahamiyati ham  ko‘rsatib  o‘tilgan.  Shu  bilan  birga,  maqolada  kommunikativ  ko‘nikmalarni rivojlantirishda shart-sharoitlarni optimallashtirish bo‘yicha innovatsion metodlar va zamonaviy pedagogik texnologiyalar tahlil qilingan.