KICHIK MAKTAB YOSHIDAGI BOLALARDA TANQIDIY FIKRLASHNI RIVOJLANTIRISHNING ZAMONAVIY USULLARI - Abdullayeva Durdonaxon Sherzod qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqola  kichik  maktab  yoshidagi  bolalarda  tanqidiy  fikrlashni rivojlantirishning zamonaviy usullarini tahlil qiladi. Tanqidiy fikrlash – bu bolalarning mustaqil fikrlash, muammolarni aniqlash va ularga samarali yechim topish qobiliyatini shakllantirishdagi  muhim  ko‘nikma  hisoblanadi.  Maqolada  pedagogik  amaliyot, interaktiv va o‘yin asosidagi metodlar, STEAM loyihalari, muammoli vaziyatlar orqali fikrlashni rivojlantirishning samarali usullari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, zamonaviy texnologiyalar va raqamli resurslarning tanqidiy fikrlashni oshirishdagi roli ham tahlil qilinadi.  Tadqiqot  natijalari  kichik  maktab  yoshidagi  bolalarda  tanqidiy  fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirish uchun amaliy tavsiyalar berishga qaratilgan.