YURAK-QON TOMIR KASALLIKLARINING OLDINI OLISHDA TURMUSH TARZINING AHAMIYATI - Rajabova Muqaddas Maxsud qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada yurak-qon tomir kasalliklarining kelib chiqish sabablari  va  ularning  oldini  olishda  sog‘lom  turmush  tarzining  tutgan  o‘rni  ilmiy jihatdan  tahlil  qilinadi.  Xususan,  noto‘g‘ri  ovqatlanish,  jismoniy  faollikning yetishmasligi, zararli odatlar, stress va psixoemotsional holatlarning yurak-qon tomir tizimiga ta’siri yoritilgan. Maqolada kasalliklarning oldini olishda profilaktik choralar, sog‘lom  hayot  tamoyillariga  rioya  qilish  va  aholining  tibbiy  madaniyatini  oshirish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan.