YOG‘OCH O‘YMAKORLIKDA QO‘LLANILADIGAN ASOSIY NAQSH TURLARI VA USLUBLARI - Xusnutdinova Fazilat Abdumananovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  ilmiy  maqolada  yog‘och  o‘ymakorlik  san’atida qo‘llaniladigan asosiy naqsh turlari, ularning kelib chiqishi, badiiy-estetik xususiyatlari hamda amaliy qo‘llanish uslublari tahlil qilinadi. O‘zbek milliy yog‘och o‘ymakorligi misolida  geometrik,  islimiy  va  girih  naqshlarning  shakllanish  jarayoni,  ramziy ma’nolari  va  zamonaviy  dizayndagi  ahamiyati  yoritib  beriladi.  Tadqiqot  natijalari milliy hunarmandchilikni saqlash va rivojlantirishda ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.